zwarte komijn - hobbypers.be

De Zwarte komijn  (Nigella Sativa)

 

Zwarte komijn (Latijn: Nigella sativa), ook bekend als nootmuskaatbloem, nigella, uienzaad , kalonji, habba sawda, blackseed, Çörek otu yağı, zwartskummel, en is een eenjarige, kruidachtige plant en bekende soort van de ranonkelfamilie.

Ondanks de naam "zwarte komijn" heeft de plant niets te maken met de gewone komijn (Cuminum cyminum)

Zwarte komijn is gekend voor zijn medicinale kracht en wordt sinds de oudheid gebruikt.

Het plantendeel dat het meest wordt gebruikt zijn de zaden, vooral de olie die wordt gewonnen uit deze zaden. In het oude Egypte heeft men zwarte komijn gevonden dat was meegegeven in de graven van edelen ( oa graf van king Tut). Enkel heel waardevolle zaken die nodig waren voor het hiernamaals werden uiteraard in deze graven gelegd, waaruit het belang van zwarte komijn blijkt.

 

Officieel bevestigde ondersteuning

Het feit dat zwarte komijn ondersteuning geeft wordt onderschreven door officiële organisaties zoals de Food and Drug Administratiuon (FDA) in de V.S.  Als een product patenten heeft op ondersteunende werkingen betekent dat dit product ruimschoots is onderzocht en dat keer op keer is bewezen dat het over deze  eigenschappen beschikt. Zwarte komijn biedt een uitgebreid scala aan ondersteuning en de verwachting is dat er nog meer toepassingen bijkomen.
In 2014 heeft zwarte komijn zes patenten:

  • Diabetes (US 6,042,834)
  • Remming van de groei van kankercellen (US 5,653,981)
  • Verbetering van het immuunsysteem (US 5,482,711)
  • Virale infecties (US 6,841,174)
  • Psoriasis (US 6,531,164)
  • Astma (UK - EP1709995)
  • Levensmiddelenallergie: (Internationaal-WO2010133574)

Zwarte komijn heeft een ontstekingsremmende, pijnstillende, koortswerende, antimicrobiële en antineoplastische activiteit. De olie vermindert bloeddruk en verbetert de ademhaling. Thymoquinon en carvacrol hebben een sterke antioxidant werking.

Voor meer info van wetenschappelijke onderzoeken van zwarte komijn verwijzen we naar PUBMED (blackseed of nigella sativa ).

Zwarte komijn olie BEVAT VITAMINES, MINERALEN EN GEZONDE VETZUREN

De Nigella Sativa olie bevat de volgende essentiële vetzuren: Myristic vetzuur, Palmitic vetzuur, Palmitoleic vetzuur, Stearic vetzuur, Oleic vetzuur, Linoleic vetzuur(omega 6), Linolenic vetzuur(omega 3), Arachidic vetzuur. En de volgende voedingselementen, Proteine, Thiamine, Riboflavine, Pyridoxine, Niacine, Folacin, Calcium, Ijzer, Koper, Zink en Fosfor. Alsook de vitaminen A, B1, B2 en C